Quin és el so del Mar Mediterrani i què té a veure amb l’emergència climàtica? Aquesta història inicia quan la bioacústica obté dades científiques sobre l’excés de soroll submarí producte del trànsit marítim i reporta com els cetacis es desorienten, col·lisionen i deixen de ser els jardiners que tant necessitem per nodrir un aliat clau contra l’emergència climàtica. Però no s’acaba allà. Algunes decisions a nivell polític podrien afavorir, o no, l’increment del soroll a zones protegides del Mar Mediterrani.

Aquesta sèrie de tres capítols de podcast és una producció de Carijonas i l’hem anomenat Paisatges Sonors del Mar Mediterrani. Per fer-ho, comptem amb l’auspici i la mentoria d’Earth Journalism Network i Internews. Un agraïment especial a la Fundació Catalunya-Amèrica Sant Jeroni de la Murtra.