El dijous 18 de maig de 2023 es va celebrar el 245 Sopar Hora Europea, per tractar el tema: El perquè de les emocions i dels sentiments.

La primera intervenció fou a càrrec de Josep M. Forcada Casanovas, president de l’Àmbit d’Investigació i Difusió Maria Corral, que començà dient que s’ha parlat i escrit molt dels sentiments. Per a què serveixen?, es preguntaven alguns articulistes. Nosaltres els tractarem des de la perspectiva humanista de la vida, que està molt eclipsada per la tecnologia i que sembla una mena d’amenaça. No ens fa por que es facin descobriments científics, al contrari. «Les emocions estan passant una crisi d’identitat, perquè les emocions s’havien pensat des de la filosofia, des de la religió, des d’unes actituds humanes amb un sentit ètic de la vida, amb un sentit social-emotiu». Es creia que les emocions eren quelcom eteri però les emocions són inherents a l’ésser humà.