Si has arribat a aquest tercer episodi realitzat per Carijonas, és perquè en els dos anteriors vas descobrir que per mitjà de la bioacústica és possible determinar l’estat de conservació de la vida marina i, a més, que l’espècie emblemàtica i principal víctima de tot el soroll que les activitats humanes generen en aquest mar, són els cetacis. En aquest episodi, destaquem algunes decisions polítiques que tenen conseqüències al Paisatge Sonor del Mar Mediterrani. D’una banda, tenim la sol·licitud davant l’Organització Marítima Internacional per part d’Espanya, Itàlia, França i Mònaco per reduir la velocitat del trànsit marítim a la Mediterrània occidental i convertir així una àrea del mar Mediterrani occidental a Zona Marítima Particularment Sensible. A propòsit d’aquests temes, parlem amb Carlos Bravo Villa de l’organització Ocean Care a Espanya i amb Arsenio Domínguez, Director de la Divisió del Medi Marí de l’Organització Marítima Internacional. La segona decisió té a veure amb la possibilitat de construir un Macro Parc Eòlic al Golf de Roses, al nord de Catalunya. Viatgem fins a aquest lloc i conversem amb Ferran Vallespinos, un dels portaveus i líders de la plataforma Stop Macro Parc Eolic. Aquesta sèrie de podcast va ser produïda gràcies al suport d’Internews Earth Journalism Network